keskiviikko 16. tammikuuta 2008

Vinkkejä...

Hei!

Tuolla aiemmin kyseltiin mistä materiaalista lampaan voisi tehdä ja siitä tulikin mieleeni, että miksi me uudet ja vanhat tildailijat emme jakaisi ideoita. Jos jokin esim. työtapa tai kangas sopii johonkin työhön hyvin, niin siitä voisi kertoilla täällä.

Tässä muutama hyväksi havaittu juttu:

- Napakasta ohuesta trikoosta saa siistin etanan.

- Piirrä kaavat kaavapaperille tms, mutta älä leikkaa sitä siististi reunoja pitkin vaan "ronskisti" saumanvaroja jättäen. Aseta kaava sitten kankaalle ja ompele viivoja pitkin. Revi sen jälkeen paperit pois ja leikkaa pienet saumanvarat jättäen. Toimii hyvin esim Tildas Julehus kirjan nallessa - saa muodon juuri oikein. Ja aika moni muukin kaava toimii periaatteella: yhdistä kaksi samanlaista kappaletta ja täytä...

PS. Jottei minua ymmärretä väärin lisään ( iltapäivällä mietittyäni asiaa tarkemmin :-) ), että TOSI paljonhan kuvien yhteydessä on kankaista yms, tässä tarkoitan lähinnä sellaisia yleisiä ideoita jotka sopivat useampaan työhön. Jos ne vielä kootaan luokkatunnisteen ideat alle niin löytyvät helpommin... Kyllä tää kirjoittaminen hankalaa - niin että tulee oikein ymmärretyksi :-)

1 kommentti:

aronja kirjoitti...

Laiskana ihmisenä en ole kaavoja edes kaavapaperille piirtänyt vaan ottanut kopioita kirjan sivusta ja sitten vain leikannut kaavat irti.. Kiinnitän kaavat nuppineuloilla kankaaseen ja ompelen sitten siitä paperin ulkopuolelta. Kun säätää neulan oikeaan kohtaan niin paininjalka kulkee mukavasti paperia pitkin ja tikki tulee oikeaan kohtaan kankaaseen.