tiistai 8. tammikuuta 2008

Saiskos pikkusen apua...Tilailen juuri ensimmäisiä Tilda-kirjojani ja sormet aivan syyhyävät päästä ompelemaan. Täkäläinen Sinooperi on kuitenkin kaikessa hiljaisuudessa lopettanut toimintansa eikä varsinaiset kangaskaupatkaan oikein valikoimallaan loista, eli netin varassa ollaan. Olen nyt ihastellut kaikkea ruutua, raitaa ja palloa, mutta kuinka paljon kangasta kannattaa varata johonkin yksittäiseen nalleen tai pupuun tms.? 

Entä onko jotain tilpehööriä, mitä ilman ei taatusti pärjää tai mikä ainakin on ihan superhyper ihana olemassa, vaikkei välttämätön olisikaan? Olen siis aivan shoppailuvalmiina, mutta kun en ole koskaan yhtään kirjaa saati kaavaa nähnytkään, en lainkaan tiedä mitkä ostokset olisivat edes etäisesti järkeviä.

7 kommenttia:

KaSil kirjoitti...

Tästä näät minkä veran menee NOIN kangasta

http://virkku.vuodatus.net/
blog/1037186

Suurinpiirtein saman verran menee jokaiseen, pienellä heitolla.

itse oon tehny näitä ihan halppis kankaista, kun muuhun en raaski, eli raakalakana kankaasta kroppaa ja tilkuista vaatetta. Nyt ajattelin panostaa AITOON tekstiilitussiin huomenna, jolla saa noita silmiä tehtyä.

Lasineito kirjoitti...

Hei:)
Teksitiilitussi on hyvä ostos. Poskipunankin laitan punaisella, mutta ensin varovasti kosteaan sormenpäähän ja siintä levitellen:)
Silmien kanssa on oltava varovainen, ettei leviä. Hyvä harjoitella ensin kangaspalaan.
Kankaan menekki;
Asettele kaavat langansuuntaisesti vaikkapa mihin kangaspalaan ja mittaa pala.......
Netistä saa tilattua tilda tavaroita kankaita, nappeja ynm.

Minä kyllä teen itselleni mieleisistä kankaista ja ystävilleni lahjaksi heidän mieliväreistään.

Rohkeasti vain harjoittelemaan ensimmäistä:))
Mukavaa tuunausta:)))

Arja kirjoitti...

Minä olen ostanut aina suunnilleen 30 cm kangasta ja se on ollut aika hyvä mitta ainakin vaatekankaana. Eivätkä taida kauheasti siitä isompia olla kirjojen kaavojen osat kaikkineen. Meidän kylän kangaskaupassa on tarjolla ns.amerikkalaisia tilkkutyökankaita ja täällä niitä saa myös metrihinnalla sellaisen palan kuin tahtoo -monessa paikassa myydään vain kilohintaan paloina. Niissä on aika kivoja kuvioita ja yhteensointuvia väriyhdistelmiä.

Verka kirjoitti...

Hyviä vinkkejä olet saanutkin jo. Mä olen myös sitä mieltä että se 25-30 cm riittää paremmin kuin hyvin useamman kaavan toteuttamiseen. Ja kun kankaat useimmiten ovat 140 cm leveitä niin saa jo usemman tekeleen siitä.
Esimerkiksi mulla riittää 25 cm:n kangaspalasta kolmen enkelin tekemiseen materiaalia.

kaisamarika kirjoitti...

Mie oon nuo silmät tehnyt silleen, että kastan neulan kalvovärissä ja sitten pistän sen kankaan läpi. Hyvin toimii.
Ja poskiin laitan punat siveltimellä huulipunalla.

Tiuku kirjoitti...

Hei! Minä olen tehnyt noille silmät kastamalla ohuen sukkapuikon kärjen mustassa askartelumaalissa. Posket teen pyöräyttämällä vanupuikkoa poskipunassa ja siten pyörittelen sitä hahmon poskilla. Kankaita tulee osteltua milloin mistäkin mm. Ikeasta, kierrätyskeskuksesta, kangaskaupoista... Tulipa viime Tukholman reissulla hankittua aitoa Tilda-kangastakin Pandurolta, mutta niitä en ole pahemmin raaskinut käyttää.. :)

Kaisuliina kirjoitti...

Minäkin kävin tänään eurokankaasta ostelemassa kangasta silmällä pitäen tildailua. 25 cm palat ostin ja kivoja kankaita ostin. Yksi on valko-vaaleanpuna ruudullinen, yksi on valko-vaaleanpuna raidallinen ja yksi ihan Laura Ashleytä valkoisia pilkkuja vaaleanpunaisella taustalla.